Al die eetschrijvers (m/v) die alsmaar manmoedig in hun uppie staat te koken en bloggen, dat moet anders kunnen, dacht collega Francesca Kookt. Dus hoogzwanger of niet, ze kwam een ochtendje gezellig samen met mij in de keuken staan, en maakte er ook meteen een filmpje van. Kijk, zo heb je tenminste een beetje aanspraak. Wat helemaal leuk is als je allebei van lekker eten houdt natuurlijk. Dan wordt het al snel een dolle boel.
Francesca wilde graag een drietal makkelijke hapjes voor Oud & Nieuw. Tuurlijk, u vraagt, wij draaien. En bij voorkeur uit mijn boek De Vrolijke Tafel, dus toen werd het helemaal een eitje. We maakten bloemkoolsnacks uit de oven (ook geschikt voor bloemkoolhaters) met een kruidig yoghurtsausje. Plus drie varianten van rivierkreeftjes in cocktailsaus: in pimientos de padron (de ‘Russische roulette’ onder de groenten), in witlofschuitjes en in kerstomaatjes. Plus last but not least kipbonbonnetjes met rauwe ham en pesto.
Voor de recepten moet je even naar Francesca en doe d’r meteen de groeten! Alvast een lekker uiteinde gewenst. Maar dat gaat wel lukken, lijkt me zo.