We moeten meer groente eten, heus, echt, het moet, voor onze eigen bestwil. Maar groente altijd maar weer in een pan kokend water kieperen, dat is hét recept voor suffe dufheid. Zo kom je nooit aan die aanbevolen 200, pardon, volgens de nieuwste inzichten 250 gram per dag. Maar met een klein beetje fantasie kun je de boel al opleuken. Neem nou sugarsnaps. Die zijn van zichzelf al lekker, vind ik persoonlijk, vanwege dat knapperige en natuurlijk dat frisse groene. Maar een hele bak gekookte sugarsnaps wegpeuzelen, dat is, gaaaaap, toch nog best een saaie aangelegenheid. Dat vraagt om een ingreep.
Probeer het eens zo: blancheer sugarsnaps 1-2 minuten in kokend water met wat zout. Snij intussen 2 lenteuitjes in fijne ringetjes (ook het groen), hak wat dille en bieslook fijn (het mogen ook andere groene kruiden zijn, maar deze had ik toevallig in huis), rasp wat citroenschil boven de kruiden op de snijplank. Giet de boontjes af, hussel meteen de hele gehakte/geraspte boel erdoor. Tenslotte nog een ferme kneep citroensap en voor de lekker en de bling-bling een klontje boter.
Kijk, dán eet je gewoon in je uppie moeiteloos dat hele bakje leeg.
Een heel ander idee, voor de fröbelaars onder ons: speel thuis ook eens groentesterrenchefje.
Geintje!