Is er verdorie dan niets meer heilig? Wie is er níet groot geworden met de ijzersterke slogan ‘Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi’? Er is zeker een hip nieuw reclamebureau voorbij gekomen of de jongens van de marketing vonden dat het he-le-maal anders moest, want de vertrouwde kreet van toen blijkt vervangen door ’Wij zorgen voor herkenbare kruiden & specerijen. Jij zorgt voor voldoende verse groente.’
Tjongejonge, konden ze echt niks pakkenders bij elkaar polderen?
Uit een zakje: Maggi Dagschotel bloemkool-milde kerrie met kip
Maïszetmeel, groenten (tomaten, uien), aardappelzetmeel, gejodeerd zout, kruiden en specerijen (kerrie 3,2%, koriander, kurkuma, mosterd, selderij, cayennepeper, fenegriek, peper, paprika, lavas, komijn, gember, laurier, dille, karwijzaad, knoflook, peterselie, kurkuma, witte peper), gistextract, magere yoghurtpoeder, suiker, aroma’s, plantaardige eiwitten (tarwe-eiwitten, zout), zonnebloemolie.
Zelf toevoegen: 400 g bloemkool, 1 ui, 350 g kipfilet, 50 ml kookroom.
Aan de andere kant is het prijzenswaardig dat de pakjesgigant nu eindelijk toegeeft dat een pakje niet alle problemen van de wereld oplost, nee, je moet zelf ook nog wat doen. Wel weer gek is die focus op groente, terwijl ik nog nooit een vegetarisch Maggipakje heb mogen aanschouwen. Er moet immers altijd nog kipfilet, kipfilet of kipfilet bij. En heel soms gehakt. Maar daarover rept de spreuk dan weer niet.
Nu ik toch bezig ben, op dat ‘herkenbare kruiden & specerijen’ valt ook wel wat af te dingen. Kennelijk is herkenbaarheid voor Maggi een speerpunt, want op de achterkant van het zakje staat het nog een keer: ‘De lekkerste kruidenmix met herkenbare ingrediënten’. Terwijl het eerste en zoals u weet daarmee belangrijkste ingrediënt van deze dagschotel maïszetmeel is. Dat geeft kraak noch smaak, maar vult de boel lekker op. Net als aardappelzetmeel, ook al in de top drie. En dan heb ik het nog maar niet over zout, suiker, aroma’s en gistextract die tussen de specerijen gefietst zijn.
Zelf hanteer ik liever deze belofte: ‘Ik zorg voor een puik recept. U doet de rest.’ Bijzonder, want met twee structuren bloemkool, gekookt én geroosterd. Dat idee is niet van Maggi maar van mij. Maakt het een stuk spannender.
Zelf maken?
Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online omdat het intussen is opgenomen in mijn nieuwe kookboek Slim zónder pakjes & zakjes. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.