Bij George Clooney denk ik nooit aan koffie, maar aan falafel. Daar heb ik nu al dagen zin in omdat mijn held ineens op de Nederlandse televisie was, in levenden lijve bij RTL Late Night. Het werd aangekondigd als een openhartig interview, maar kwam neer op een serie filmpjes over films met George erin, filmpjes met kapsels van George, filmpjes van George met zijn beeldschone vrouw en filmpjes met bevriende collega-acteurs die geintjes uithaalden met George, oh en natuurlijk filmpjes met George als wereldredder, want daarom was hij hier en liet hij zich dit alles welgevallen. De superster zat erbij en keek ernaar, glimlachte afwisselend minzaam, ontroerd, schaterend danwel verrast, kortom, dit soort hagiografische toestanden had hij als een heuse professional zichtbaar al vaker meegemaakt. En Humberto Tan was truly a wonderful interviewer!
Enfin.
Maar hoe zit dat nou met die falafel? Simpel, met vriendin L ga ik graag naar de film, sowieso alles met George Clooney erin (wij kunnen niet wachten tot Hail, Caesar! van de gebroeders Coen uitkomt!), en voorafgaand nuttigen wij steevast om de hoek van de bioscoop een broodje falafel met extra extra veel salade. Een mooie traditie. En nog gezond fastfood ook.
Maar falafel kun je ook uitstekend thuis maken. Zeker nu Knorr het op zijn heupen heeft en elke avond commercials rondslingert over het nieuwste wereldgerecht ‘Libanese falafel’, waaraan je werkelijk álles zelf moet toevoegen behalve het broodje, geef ik hierbij graag mijn doe-het-zelfrecept van Falafel inclusief tips voor een uitgebreid saladebuffet. Alleen nog even broodjes er bijkopen.
George zou het met ons eens zijn: Falafel, what else?
P.S. Heb je de smaak te pakken gekregen van het koken zonder pakjes? Dan zijn er mijn antipakjeskookboeken Koken met Karin Zónder pakjes & zakjes, het vervolg, dat luistert naar de titel Zónder pakjes & zakjes 2 of handig deel 1 + 2 samen in de voordelige dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes boek (hij is verdorie alwéér uitverkocht, ondanks bijdrukken in december, maar op 2 februari verschijnt de 6e druk!).