Er staan heel veel makkelijke doordeweekse recepten in het nieuwe kookboek Koken met Janny waar ik het gisteren over had, maar ik koos voor iets feestelijks: eend met bramensaus. Want a) we kregen eters en b) ik had weliswaar geen verse eend paraat, maar wél nog een pakje gerookte eendenborstfilet in de koelkast rondslingeren en c) ik had onlangs goddelijk lekkere bramenjam gemaakt. Dat werd dus een razendsnel en fijn voorafje.
Enige probleem: het was zo verrukkelijk, dat de borden al op waren voor ik mijn gebruikelijke eerst-een-foto-maken-reflex herinnerde. Dat gebeurt me anders nóóit. Enfin. Het was dus lekker, en zag er prachtig uit, neem dat maar van mij aan. Hieronder geef ik het recept zoals het in het boek staat.
Maar ik deed het dus iets anders. Gerookte eendenborstfilet is al klaar, dat is een kwestie van gezellig draperen op de borden. Aan de saus had ik voor de volheid van smaak een paar randjes vet van de eend toegevoegd en erin laten smelten, dat bleek een goed idee. Oh, dat sausje!
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek: Koken met Janny – Elke dag vers, lees hier mijn recensie.