Tja, the day after the night before hè? Was het een lekkere antipakjesavond gisteren? En dan vanavond pakjesavond van Sinterklaas erachteraan, ja, ja het zijn drukke tijden. En dan begin ik nog maar even niet over dat kerstdiner. Eerst vanavond maar eens tackelen. Een gerecht dat makkelijk is om te maken, niet zoveel tijd kost, eindeloos valt te vermenigvuldigen al naar gelang het gezelschap dat surprises komt helpen uitpakken en ook nog vol gezonde groente. Speciaal voor Sint zit er ook wat Spaanse chorizo in, dat vindt ‘ie vast leuk.
Meestal maak ik dit recept van couscous met groente en chorizo in de zomer, of vlak erna, als er een overvloed is aan boontje, courgettes, aubergines en paprika’s. Dat is in dit jaargetijde iets anders. Alhoewel? Tegenwoordig is alles het hele jaar door te krijgen… Maar wie wat duurzamer of seizoensmatiger wil wezen vervangt bovengenoemd spul door zoete aardappel, flespompoen, pastinaak, wortel en wat tomaten uit blik. Of verzin zelf iets. Alles mag. Als het maar niet uit een pakje komt. Ook niet op pakjesavond. Cadeautjes daarentegen, die zijn van harte welkom uiteraard!
Oh, en wie ras el hanout zoekt? Dat specerijenmengsel vind je in de Marokkaanse/Turkse winkel, maar tegenwoordig ook in de supermarkt, in kekke blikjes van Jonnie Boer. Ook heerlijk door de gehaktballetjes.