Je moet het ze nageven, de jongens van Verstegen zijn slim bezig met hun concept ‘Een dagje mét of een dagje zonder vlees?’. Want we willen best eens de bal gehakt of blinde vink laten staan, maar hebben geen idee hoe het dan verder moet. Gelukkig biedt de Rotterdamse specerijengigant uitkomst: “We houden steeds meer van afwisseling in ons menu. Soms heb je zin in een vleesgerecht, maar een creatief gerecht zonder vlees kan natuurlijk ook heel smaakvol zijn. Verstegen introduceert nu negen nieuwe maaltijdmixpakketten die je helpen om lekker te variëren. En laten we eerlijk zijn, alleen de verpakking ziet er al lekker uit!”
Maaltijdmixpakketten! Dat klinkt royaal, zeker voor de prijs van 1,99 euro per stuk, bedoeld voor 2 personen.
Uit een zakje: Verstegen maaltijdmixpakket Tagliatelle met spinazie en ricotta
Mix voor pasta: groenten (tomaat, knoflook, sjalot, wortel, ui), kruiden (9% majoraan, basilicum, rozemarijn, selderijblad, tijm), specerijen (3% peper, chilies), natuurlijke aroma’s.
Mix voor ricotta: groenten (tomaat, knoflook, ui, paprika), 17% zout, kruiden (oregano, basilicum, 1% laurier, specerijen (peper, 3% nootmuskaat), natuurlijk aroma.
Zelf toevoegen: 200 g tagliatelle, 250 g ricotta, 500 g verse bladspinazie, 8 kleine tomaatjes, 2 scheutjes olijfolie, zout voor het pastawater.
In feite zijn het niet meer dan kleine zakjes met gedroogde groenten en specerijen plus niet te vergeten zout want – het zal eens niet – alle overige verse ingrediënten moet je er nog zelf bij kopen. Volgens het ingrediëntenlijstje bevat het product 17% zout. 17% van een zakje dat 18 gram weegt, dat is dus 3,06 gram zout voor net geen twee euro. Wetende dat je al voor 35 eurocent een kilopak keukenzout hebt, kost het onderdeel zout in dit zakje in feite dus 0,001071 euro. Tuurlijk, er zit nog wat ander spul bij, maar de totale inkoopprijs zal toch echt niet boven de 5 eurocent uitkomen. Da’s toch mooi binnenlopen, met 1,95 euro winst per zakje. Ik zei het al: slim bezig. En de grootste mop: het zout voor in het pastawater zit er niet eens bij. Briljant!
Zelf maken?
Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online omdat het intussen is opgenomen in mijn nieuwe kookboek Slim zónder pakjes & zakjes. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.