(4 personen) / (kan vegetarisch)
Bereiden: 20 minuten
Lauwwarme gebakken peren op een bedje van sla met pittige kaas en nootjes en eventueel spekjes. Echt een succesnummer.
Nodig voor 4 personen:
3 handperen (vrij rijp)
75 g veldsla
75 g Stilton (of andere blauwe kaas)
evt. 75 g spekjes
50 g walnoten of hazelnoten
25 g boter
2 eetl honing
Dressing:
5 eetl notenolie (of olijfolie extra vergine)
2 eetl citroensap
1 volle theel Dijonmosterd
zout & peper uit de molen
Doen:
- Schil de peren en snij elk in 12 parten.
- Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de peren op niet al te hoog vuur al omscheppend een minuut of 5 à 10 (afhankelijk van de rijpheid van de peren) zacht.
- Voeg halverwege de honing toe en laat karamelliseren.
- Rooster in een andere (droge) koekenpan de grof gehakte noten.
- Schep uit de pan en hou apart.
- Niet-vegetariërs laten in dezelfde pan de spekjes zachtjes uitbakken.
- Klop een pittige dressing van de ingrediënten.
- Samenstellen: verdeel de veldsla over 4 grote borden. Drapeer de peer erop. Garneer met spekjes, noten en verbrokkelde kaas. Sprenkel met een lepel de dressing erover.