(8 punten)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 40-50 minuten
Cake gebakken volgens het oersimpele basisrecept, maar dan aangekleed met blokjes peer, blauwe bessen en amandelschaafsel. In een handomdraai gemaakt.
Nodig:
2 grote handperen (niet al te rijp)
125 g blauwe bessen
150 g zelfrijzend bakmeel
150 g boter (kamertemperatuur)
150 g suiker
3 grote eieren (kamertemperatuur)
1 citroen
2 eetl geschaafde amandelen
snufje zout
plus wat extra boter en meel voor de vorm evt. poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Beboter een ronde springvorm (Ø 22 cm) en bepoeder met wat meel.
- Mix de zachte boter met de suiker een minuut of 5 ultraluchtig.
- Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een geheel.
- Rasp de schil van de citroen erboven fijn.
- Zeef het meel met een snufje zout boven de kom en mix alles nog even door elkaar.
- Doe in de springvorm en strijk glad.
- Snij de peren in kleine blokjes. Meng door de bosbessen.
- Strooi samen over het cakebeslag, het is een flinke berg.
- Daaroverheen gaan de geschaafde amandelen.
- Zet iets onder het midden in de oven op het rooster. Laat rijzen en gaar worden in ± 40-50 minuten. Elke oven is anders en er komt natuurlijk ook vocht uit het fruit, dus check met een satéprikker: komt die er in het midden nog nat uit, dan moet de cake nog iets langer. Maar wees alert, cake is snel te droog.
- Stort de cake na 10 minuten afkoelen op een taartrooster, dek af met een schone theedoek en laat helemaal verder afkoelen.
- Alhoewel, hij is zowel warm als koud lekker. Garneer eventueel voor het serveren met wat poedersuiker.