Ik ga even een miniserie met wereldwijde restauranttips doen. Deze zomer ga ik namelijk voor Trouw op culinaire wereldreis. Gewoon vanuit mijn luie stoel hoor, want een reisbudget was er natuurlijk niet. Maar dat bracht mij wel terug naar allerlei lekkere plekken waar ik ben geweest en waar ik om geheel onterechte redenen nog niet over heb geschreven. Dus mocht je onderweg zijn of nog zoeken naar een buitenlandse bestemming, dan heb ik de komende tijd allerlei lekker tips. We beginnen met Shanghai.
Het is even zoeken naar het Japanse restaurant Shantori, er hangt geen bord en je moet eerst door een soort bamboebosje wandelen voordat je bij het restaurant uitkomt. Dat blijkt een grote donkere doos, minimalistisch ingericht, enorm hoog plafond met in het midden een grote open keuken en daarboven balustrades met eettafeltjes. Ik zat gelukkig pal naast/boven de keuken, dus veel kijkplezier. En oh ja, je kunt er heerlijk eten, ook dat nog.Eend met mango.De salade van het huis is op zich niet heel memorabel, ware het niet dat hij aan tafel voor je wordt geshaked door de ober in – echt waar – een plastic Ikea spaghettibus. Geen idee waarom, maar leuk is het wel.Beeldschone tempura van vis, kun je me altijd voor wakker maken.Fondueën op z’n Japans, altijd lekker.
Bonustip: Voor een cocktail na het eten hoef je alleen maar één deur verder, naar de hippe bar Seventh Heaven.
Shintori
803 Julu Rd, Jing’an, Shanghai, China
Telefoon:+86 21 5404 5252
Nee, ze hebben geen website