Laten we wel wezen, wraps zijn vaak van die kartonnen dingen. Als lunch steevast te koud geserveerd met die onvermijdelijke zalm erin. En warm altijd en eeuwig op z’n Mexicaans.
Uit een pakje: Honig mix voor Mexicaanse wraps:
Groenten (tomaat 23%, ui, prei), zout, bouillonpoeder (gistextract, zout, maltodextrine, plantaardige olie), gemodificeerd zetmeel, suiker, specerijen (paprikapoeder, kerrie, peper, laurier, cayennepeper), zetmeel, kruiden (knoflook, tijm, peterselie), smaakversterkers (E621, E627, E631), aroma’s (bevatten soja, melk, mosterd, tarwe, gerst), kleurstof (paprika-extract), voedingszuur (citroenzuur).
Zelf toevoegen: 1 pak Honig Wraps, gehakt, rode paprika, blikje maïs, ui, geraspte kaas.
Vingerhefmomentje
Dat kan toch ook anders? Met pannenkoeken kun je ook lekker rollen. En je kunt er meteen al je ouwe rotzooi in kwijt die nog rondslingert in de koelkast.Staat u mij toe dat ik even een vingerhefmomentje inlas? Wij gooien met z’n allen veel te veel weg, ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Halve potjes van dit, onsjes van dat, restjes van zus, verflensingen van zo. Allemaal voedsel waar nog prima wat van valt te maken. Bijkomend voordeel, naast het redden van onze planeet, is dat je niet wéér de deur uit hoeft om boodschappen te doen. Dus doe als ik en grijp elke aanleiding aan om wat te toveren met in huis aanwezig spul. Dat kan iedereen, ook al heeft de een natuurlijk heel andere restjes dan de ander. Oefening baart kunst, de handigheid en bijbehorende lol sluipen er aldus vanzelf in.
Pannenkoeken over
Even turven: wie had er vorige week net als ik te veel pannenkoeken gebakken? Ongemerkt was het een hele stapel geworden. Naturel, want de spek en appel waren al veel eerder op. Wat te doen met overgebleven pannenkoeken? Je hebt mensen die ze de volgende ochtend koud oppeuzelen bij wijze van ontbijt. Ik behoor niet tot die categorie. Een pannenkoek hoort warm te zijn, basta.
Pannenkoeken als wraps uit de oven leek me een beter idee. En dan nou eens niet op z’n Mexicaans, maar zo’n beetje op z’n Italiaans, met ingrediënten die ik nog had rondslingeren. Een experiment dat zowaar uitpakte tot een instant-hit bij mij thuis.
Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.