Je kent Foodlog toch wel? Die scherpzinnige discussiesite over voedsel in al zijn facetten? Alleen wordt daar naar mijn bescheiden mening soms zo veel aandacht besteed aan praten, dat het koken er compleet bij inschiet. Laat staan het bakken. Maar gelukkig zijn er een paar culischrijvers, waaronder ikzelf, die er af en toe een recept opzetten. Mijn bijdrage is dit keer kerstkransjes.
Zelf koekjes bakken, we doen het maar zelden, en toch is dat onbegrijpelijk want nergens gaat je huis zo heerlijk van geuren en je gemoed zo fijn van jubelen als van versgebakken koekjes. Dezer dagen lenen kerstkransjes zich uitstekend voor een doe-het-zelfactie. Immers, je moet wat, in die eindeloze, lekker luie kerstvakantie? Ook ideaal om kinderen eens achter de spelcomputer vandaan te sleuren. Ze horen met een gat erin – die kransjes dan hè, niet die kinderen – maar mocht je geen appelboor paraat hebben, dan kunnen ze natuurlijk ook gatloos. Dan zijn ze net zo lekker, alleen kun je ze dan niet zo fijn oubollig met een rood lintje in de kerstboom hangen.
Enfin.
Aan de slag? Hier staat het recept van kerstkransjes.