Nog een hoteltip. Wil je liever rustig overnachten buiten de stad? Dan is La Mozaira een idee. Een oud, compleet verbouwde boerenhoeve met prachtige, stijlvolle kamers midden tussen de chufas-velden. Je weet wel, die aardnoten die in de horchata gaan. De eigenaar is dan ook Pepe Pollo, die zowel een fabriek heeft voor horchata als voor zijn uitvinding de farton, waar ik al eerder over schreef. Het ligt op fietsafstand van de stad, het strand is nog dichterbij maar er is ook een eigen zwembad. En een karaoke-kelder. Een persoonlijke liefhebberij van Pepe, maar daar valt vast aan te ontkomen…
O ja, en ik zou het belangrijkste nog vergeten: ze hebben er een voortreffelijk restaurant, gevestigd in de voormalige paardenstal.
Dit is deel dertien in de serie Lekkers uit Valencia. Terug naar aflevering 1 (Mercado Central), 2 (Bodega Montaña), 3 (paella), 4 (horchata), 5 (fartons), 6 (Café de las Horas), 7 (Agua de Valencia), 8 (sangria), 9 (la Pulperia) 10 (restaurant Vertical), 11 (restaurant Samsha en 12 (hotel Ad Hoc). Morgen gaan we fietsen!