Lukt het een beetje met de goede voornemens? Zo mailde een trouwe lezeres van deze rubriek dat ze haar voorraadkast aan het leegmaken was van de nodige pakjes en zakjes. Die heeft ze in 2013 immers niet meer nodig nu ze tegenwoordig gewoon zelf kookt. Alleen die Knorr ovenpasta met zalm en tomaatjes, die was eerlijk gezegd altijd wel erg lekker. Maar niet meer verkrijgbaar, dus of ik raad wist. Sterker nog: ‘Maak je mij en mijn man gelukkig?’. Op de website van Knorr staan meerdere wanhopige gebruikers die dit zakje nergens meer kunnen vinden, maar de zakjesmaker zelf hult zich in stilzwijgen.
Knorr Ovenpasta zalm
Plantaardig vet, tarwebloem, gejodeerd zout, aardappelzetmeel, suiker, melksuiker, gistextract, knoflook, zout, melkeiwitten, mosterd 2% (azijn, mosterdzaad, zout, kurkuma), maltodextrine, ui, dille, gember, zwarte peper, citroensap, aroma, kurkuma, laurierblad, peterselie, zuurteregelaar E262ii, gemodificeerd aardappelzetmeel, voedingszuur (E270, E330), dextrose.
Zelf toevoegen: zalm, prei, cherrytomaatjes, pasta, kaas en Blue Band Finesse voor koken.
Nee, dan uw zaterdagse culinaire steun en toeverlaat! Aan mij hebt u tenminste wat! U vraagt, ik draai! Ook in 2013!
Bovendien ben ik dol op dit soort zakjes. Want kijk nou toch eens voor de gein naar dat ingrediëntenlijstje: vet, bloem, zout, zetmeel, suiker, gistextract en pas daarna beginnen de specerijen. En let ook eens op wat u er allemaal zelf nog bij moet kopen. Dat is toch pure humor? Overigens blijkt het pakgemak van ‘de pasta rauw de oven in’ niet helemaal te werken: elders op internet lees ik volop geklaag dat de pasta niet gaar werd. Dus we doen het maar op de normale manier, met voorkoken.
Zelf maken? Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.