Afgelopen weekend hebben we ‘m al een beetje gevierd, maar vandaag, 4 december, is het officieel echt Nationale Antipakjesavond, je weet wel de avond waarop we allemaal heel bewust níet koken uit pakjes. Daarom speciaal voor de gelegenheid een antipakjesrecept, pardon, antipótjesrecept. Mijn altijd alerte boekredacteur Willemijn stuurt mij bij tijd en wijle een antipakjesinspiratiefoto toe. Vaak briesend vanuit de supermarkt als ze weer iets geks ontdekt heeft. Dit keer was het een foto in het krantje van de Aldi: stamppot in een potje.
Kant-en-klaar: Goedland Stamppotje Hutspot
Inhoud: Water, aardappelen, groenten (wortelen, uien), zout, natuurlijk aroma, antioxidant (vitamine C), peperaroma, voedingszuur (citroenzuur)
Nieuw! Slechts € 1,19 en naar keuze in drie verschillende smaken: boerenkool, zuurkool of hutspot. Dat is helemaal niet nieuw, krijg ik meteen via Twitter en Facebook als commentaar, dat doet Hak al jaren. Tot mijn verrassing zijn de ingrediëntenlijstjes op de potten exact hetzelfde. Wat blijkt? Ook de Aldi-potten komen gewoon van Hak.
Hutspot zelf maken is trouwens nog best lastig, want het wordt maar al te gemakkelijk een kledderige, suffe hap. Maar daar heb ik mede dankzij een tip van Volkskrant-collega Onno Kleyn dé oplossing voor gevonden. Serveersuggestie: de ijsbolletjestang.
Zelf maken? Mijn hutspotrecept is intussen opgenomen in mijn kookboek De vrolijke tafel . Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.