Weet je nog, die enorme pompoen? Die daarna in blokjes ging? Altijd handig door een snel vegetarisch pastaatje.
Pureer die geroosterde blokjes gedeeltelijk, maar hou wel wat blokjes achter voor de broodnodige bite. Kook de pasta (gewoon, wat je hebt, elke soort korte pasta is goed). Bak intussen een handvol verse salieblaadjes kort knapperig in een koekenpan met hete olijfolie. Schep uit de pan en hou apart. Doe de pompoenpuree in dezelfde pan, eventueel met wat room erdoor en verwarm al roerend. Proef op zout en peper. Doe op het laatst de hele pompoenblokjes er bij (eventueel wat kleiner gesneden als het erg grote bonken zijn). Rasp alvast wat parmezaanse kaas.
Giet de intussen beetgare pasta af en meng door de saus, samen met de helft van de geraspte kaas. Schep in borden en strooi de salieblaadjes erover plus de rest van de kaas. Zo lekker dus meteen opgepeuzeld en vergeten er een foto van te maken…
P.S. Idee voor de volgende keer: stukjes (gerookte) kip of blokjes lekkere chorizo van de slager erdoor.
En de rest van de pompoenblokjes? Daar gaan we morgen wat mee doen.