Waarom is de biefstuk maar ook de vis in restaurants altijd veel sappiger dan thuis? Omdat koks ze vaak even aanbakken in de pan en de boel dan mooi geleidelijk verder laten garen in de oven. Dat kan thuis uiteraard ook, maar dan moet de pan wel in de oven kunnen. Dat lukt niet met kunststof handgrepen of met lange stelen waardoor de deur niet meer dicht kan.
Afklikbaar handvat
Deze sierlijke witte aluminium koekenpan van het degelijke Duitse merk Berndes heeft echter een handig afklikbaar handvat, waardoor hij zelfs in de kleinste oven past. Maar hij kan uiteraard ook gewoon op het fornuis, van gas tot inductie. Dankzij de anti-aanbaklaag is hij bovendien slijtvast. Wat wil een mens nog meer?
Ovenrisotto
Ik heb zelf een klein maatje, slechts 20 cm, maar die komt reuze van pas. Voor een tweepersoonsovenrisottootje bijvoorbeeld, waarbij je ui en rijst eerst aanfruit op het fornuis en de boel dan met hete bouillon en de rest een klein half uurtje in de oven zet. Hij kreeg zelfs een paginagroot plekje in mijn nieuwe ovenkookboek (zie foto hieronder) gevuld met rode tomatenrisotto.
Berndes Koekenpan Vario Click, Ø 20, 24, 28 of 32 cm, vanaf € 74,99 bij kookwinkels.