Ik sta niet bekend om mijn groene vingers, maar elk jaar probeer ik het toch weer, met dat smulbalkon. Hoewel ik nog altijd de hinderlijke neiging heb om te veel te zaaien (met 1 zak wortelzaadjes kun je echt zes voetbalvelden vol potten zaaien, waarom vergeet ik dat steeds weer?), lijkt het dit jaar heel aardig te gaan. Ik kan weliswaar door al het verspenen niet meer rondlopen op het balkon, maar een kniesoor die daar op let.
Voorlopig is alleen de rucola oogstwaardig. Wat doet een mens met rucola? Sla maken. En dan meteen ook maar wat bietenloof uit eigen pot erbij, in de hoop dat de bietjes onder de grond gewoon stug doorgroeien. Verder wat tomaat, wat mozzarella en een avocado. Snel een sausje staafmixeren van een handvol basilicumblaadjes, zout, peper, een drupje balsamico en net zoveel olijfolie om het lekker saus-achtig te maken. En klaar is Kees.