In het gisteren besproken boek Rudolph’s hartige cupcakes staan grappig genoeg ook een aantal nepcupcakes. Cupcake lookalikes. Geserveerd in een papieren cakevormpje maar gemaakt van een uitgeholde tomaat of aardappel, van een berg filodeeg of een schep macaroni. Deze vond ik erg leuk, de Cupcake Valencia, een salade van rivierkreeftjes met cocktailsaus in een uitgeholde sinaasappel.
Nodig voor 12 stuks
6 sinaasappels
3 trostomaten
250 g rivierkreeftjes
50 g rucola
2 takjes peterselie
scheutje olijfolie
zout & peper
Cocktailsaus
3 el mayo
1 el tomatenketchup
1 el gembersiroop
sap van ¼ citroen
drupje whisky (voor de liefhebber)
Snij de sinaasappels doormidden, lepel het vruchtvlees er voorzichtig uit (mijn tip: zo’n gekarteld grapefruitlepeltje). Snij in partjes. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes. Meng sinaasappel, tomaat, rivierkreeftjes en rucola door elkaar met wat olijfolie, zout en peper.
Zet de halve sinaasappels in cupcakevormpjes en vul met de salade. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en schep erop. Garneer met een toefje peterselie.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Rudolph’s hartige cupcakes, lees hier mijn artikel erover.