Tja, het is Pasen, dus we doen maar eens iets met eieren. De quiche alias hartige taart is eierverslinder bij uitstek en doet het bovendien altijd goed, welk gezelschap je dit paasweekeinde ook over de vloer krijgt. Er kan van alles in, maar zoals zo vaak geldt ook hier: less is more. Twee à drie smaken tegelijk, anders wordt het kermis. Spinazie en blauwschimmelkaas vormen een befaamd duo, waarbij de spinazie zorgt voor wat fluwelig groen en de zoute, pittige kaas de boel lekker oppept.
Uit een pakje: Albert Heijn Quiche spinazie en blauwschimmelkaas
Inhoud: Water, 20% scharrelei, tarwebloem, 12% spinazie, 11% blauwschimmelkaas (melk, boter, zout, stremsel, conserveermiddel E251, aroma, zuurteregelaar E509, kleurstof caroteen), plantaardige olie, volle melkpoeder, gemodificeerd maïszetmeel, 3% room, zout, bakkersgist, aroma’s, maltodextrine, lactose, mosterdzaad, gerstemoutpoeder, rijsmiddelen (E450-E500), specerijen, melkeiwit, magere melkpoeder.
Blauwschimmelkaas heb je in verschillende soorten en scherptes, het is maar net wat je lekker vindt danwel paraat hebt. Danish Blue en Gorgonzola zijn van koe, maar Roquefort van schaap, wat handig is om te weten voor gasten met een koemelkallergie. Het enige probleem is dat quiches vaak zompig worden. De oplossing is het zogenaamde ‘blind bakken’ der bodem: voorbakken met een tijdelijke vulling om het rijzen tegen te houden.
Zelf maken?
Mijn recept voor blauwekaasquiche is intussen opgenomen in mijn kookboek Handboek Oven. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.