Het is feest! Nee, niet omdat ik het manuscript voor mijn nieuwe kookboek net heb ingeleverd (hoewel dat ook een feestje waard is natuurlijk), nee ik bedoel dat Trouw een spiksplinternieuw weekendmagazine heeft, ‘Tijd’. Waarin ik voortaan zowaar mijn eigen pagina heb. Behalve dat Jeroen Thijssen voortaan geen bovenbuurman meer is (we hebben nu elk onze eigen pagina), verandert er aan deze rubriek verder niet zoveel. Ook in het magazine blijf ik elke week een antipakjesrecept over u uitstorten. En suggesties blijven van harte welkom. Maar eerst feest.
Wat hoort er bij feest? Trakteren! Nee geen taart, maar soesjes. Daar kun je mij ‘s nachts voor wakker maken. Geen groter doordeweeksemiddaggenot dan soesjes van de banketbakker. Liever niet uit de supermarkt en al helemaal niet uit de diepvries, die hebben zo’n raar bijsmaakje. Dat krijg je ervan als je palmolie gebruikt in plaats van boter.
Uit een diepvriespakje: Culi d’or slagroomsoesjes
Slagroom (60%), ei, water, suiker, tarwebloem, palmolie, maïszetmeel, emulgator (E471), zout
Nee, dan mijn recept voor echte soesjes! Dat is trouwens intussen opgenomen in mijn kookboek Handboek Oven. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.
Trouwens, als je het nóg feestelijker wilt maken bouw je meteen een complete soesjestoren met chocola. Tip: een papieren feesthoedje eronder zetten helpt voor het volume, anders blijft het toch een tikje sneu bouwwerkje. Toefje slagroom hier, versierseltje daar, en tralala. Het is immers feest?