Nog citroenen over omdat je die cupcakes van gisteren toch maar niet gemaakt hebt? Vandaag nog een citroenfris gerecht, maar nu hartig, een snel en simpel pastaatje. Het komt uit het meidenkookboekje met de belachelijke titel Ik haat koken, maar daar heb ik me vanmorgen al genoeg over opgewonden. Desalniettemin is dit wél mooi een puik receptje.
Nodig voor 2 personen:
200 g verse pasta
2 theel geraspte citroenschil
2 theel geraspte limoenschil
1 eetl citroensap
4 el mascarpone (of crème fraîche)
200 g cocktailgarnalen
olie om in te roerbakken
1 dessertl kappertjes
6-8 basilicumblaadjes
Kook de verse pasta in enkele minuten beetgaar in ruim water met zout. Meng de citroen- en limoenrasp met citroensap en mascarpone. Giet de pasta af. Roerbak de garnalen in 1 minuut in weinig olie in de pastapan. Roer de garnalen door de pasta en de mascarpone. Voeg kappertjes en basilicumblaadjes toe en meng opnieuw.
Tip van mij: Ik wil me nergens mee bemoeien, maar ik vraag me dan meteen af wat die pasta daar eenzaam ligt af te koelen en vast te klonteren terwijl je de garnalen bakt? Die garnalen kun je beter even bakken in een koekenpan terwijl de pasta kookt. Een lauwwarme garnaal warmt wel weer op tussen de hete pasta, andersom niet. En als ik me toch ertegenaan aan het bemoeien ben, ik zou nog een zwaai geven met de pepermolen.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Ik haat koken … maar ik ben gek op lekker eten!, lees hier mijn artikel erover.