Eigenlijk moet ik nu een decemberrecept geven uit het gisteren besproken boek Vis & Veg, maar deze novemberse witte pizza ziet er wel erg gezellig uit. En er gaan fijne dingen in, zoals champignons, gorgonzola en niet te vergeten truffelpasta…
Nodig voor 2 personen:
400 g bloem
25 g verse gist
2 el olijfolie
3 tl truffelpasta
125 ml zure room
2 sjalotjes
250 g shii-takes
125 g kastanjechampignons
200g gorgonzola
1 bol mozzarella
Deeg: zeef de bloem in een kom, verkruimel de gist hierin, voeg 3 theel zout toe, meng het goed en voeg dan langzaam 225 ml lauw water toe. Voeg als alle bloem erdoor is gewerkt 2 eetl olijfolie toe en kneed alles goed tot een soepele bal. Laat het deeg circa 1 uur rijzen. Kneed het deeg nogmaals. Vet de bakplaat in en bestuif hem met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap ter grootte van de bakplaat, leg het deeg op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 220°C.
Beleg: meng de truffelpasta met de zure room. Snipper de sjalotjes en snij de paddenstoelen klein. Snij de gorgonzola en de mozzarella in kleine stukjes. Smeer de deegbodem in met het room-truffelmengsel, verdeel hierover de sjalotjes en de paddenstoelen. Vervolgens de kaassoorten erover verdelen en de pizza in de oven bakken in 20-25 minuten.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Vis & Veg, lees hier mijn recensie.