Curry in a hurry. Wie denkt dat curries altijd oeverloos veel tijd en energie kosten, dat is niet het geval. Het kan razendsnel. En daar heb je ook niet altijd een potje kant-en-klare currypasta voor nodig. Zoals blijkt uit deze kipcurry met spinazie uit het boek 100x curry waar ik het gisteren over had.
Nodig voor 4 personen:
400 g kipfilet
250 g jonge bladspinazie
300 g tomaten, in stukjes
150 g volle yoghurt
1 ui, in ringen
2 knoflooktenen, fijngehakt
1 groene peper, fijngehakt (zonder zaadjes)
2 kardemompeulen, licht gekneusd
1 theel komijnzaad
1 theel chilipoeder
1 theel gemberpoeder
1 theel kurkuma
1 handje muntblaadjes, in stukjes
1 eetl plantaardige olie
Verwarm wat olie in een pan en bak de kipfilet samen met de ui, knoflook en chilipeper in 3 minuten rondom bruin. Roer er kardemompeulen, komijnzaad, chilipoeder, gemberpoeder en kurkuma door en bak 1 minuut mee. Voeg spinazie en tomaten toe en bak enkele minuten tot de spinazie begint te slinken. Roer de yoghurt en munt erdoor, maak goed warm en garneer met achtergehouden munt. Serveer met basmatirijst.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek 100x curry, lees er hier meer over.