Fulltime vegetariërs zijn nog altijd in de minderheid, maar de flexitariërs rukken op. Dat zijn parttime vegetariërs die op zich best een dood beest lusten, maar toch graag wat minder vlees of vis op hun bord zouden zien. Want dat is wel zo gezond, en goed voor de planeet ook nog. Maar wat maak je klaar als je vegetarisch wilt koken? Aardappels, groente, en dan de gehaktbal gewoon weglaten is geen optie. Dat zou me een saaie boel worden zeg.
Dan komt een kookboek altijd van pas. Zoals het boek Vegetarisch van Thea Spierings, ondertitel: makkelijke recepten zonder vlees en vis. Makkelijk zijn ze zeker. Hier kan het gemiddelde Hollandse huishouden onverwijld mee aan de slag danwel uit de voeten. Van simpele hapjes tot allerhande quiches. Van soepjes tot pastaatjes. En voor de kok die het een tikje uitdagender wil zijn er Provençaalse groentetaartjes, rodekooltaartjes met knolselderijpuree of groentestrudel.
Vanmiddag volgt een zonnig vegetarisch recept uit dit boek.
Thea Spierings, Makkelijke recepten zonder vlees en vis, uitgeverij Karakter, ISBN 9789061129707, € 19,95