Vorige week gaf ik in de krant het recept voor met gehakt gevulde Mexicaanse wraps uit de oven. Maar ik kom natuurlijk echt niet bij mijn lezers in de keuken controleren wat men daar allemaal uitspookt, dat moet iedereen lekker helemaal zelf weten. Dus als je gewoon een pakje kant-en-klare tortilla’s koopt en die vervolgens vult met een zelfgemaakte creatie in plaats van met een pakjesvulling, kijk, dat is al heel wat.
Uit een pakje: Casa Fiesta Wrap Tortillas
Inhoud: Tarwemeel, water, palmolie, stabiliseermiddelen (E422, E466, E412), rijsmiddelen (E500, E450), zout (0,5%), zuurteregelaar (E296), emulgator (E471), dextrose, conserveermiddelen (E282, E202).
Dit gezegd hebbende, is zelf tortilla’s bakken verrassend eenvoudig. Ik had het eerlijk gezegd ook nog nooit gedaan, maar vond dat ik het nu toch eens moest proberen. En het blijkt nog leuk ook. Er gaat geen gist in, er komt geen rijzen aan te pas – hooguit een half uurtje wachttijd – en je bakt ze gewoon in de koekenpan.
Zelf maken? Mijn recept voor tortillawraps (of wraptortilla’s, daar wil ik vanaf wezen) is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.