Deze makkelijke en snelle saus komt uit het gisteren besproken boek Sauzen en is naar verluidt lekker bij kalfschnitzel, kipfilet of varkensoester. Het recept is zo kort en zo simpel, dat het een raadsel is dat er na het lezen hiervan nog mensen zijn die een kant-en-klaar zakje wijnsaus uit het rek van de supermarkt meenemen…
Braad het vlees (kalfschnitzel, kipfilet of varkensoester dus) aan, haal het uit de pan en houd het warm (in aluminiumfolie). Smelt 2 eetl boter in de pan. Fruit 1 eetl uisnippers tot ze glazig zijn. Blus ze af met 100 ml witte wijn en het sap van een halve citroen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg het vlees weer in de pan en warm het even door. Strooi er, als u wilt, wat fijngehakte peterselie op. En dat is alles. Eitje, toch?
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Sauzen van Peter Auer (niet te verwarren met het gelijknamige boek Sauzen van Erik van Loo), lees hier mijn recensie,