Als culinair geïnteresseerde grotestadsbewoner-met-alleen-een-balkon kan ik flink mijmeren over het hebben van een echte tuin. Geen gewone tuin met buxus en afrikaantjes, nee, liefst een zo eetbaar mogelijke smultuin. Een tuin waar je uit kunt eten. Een eigen smulbos is ook goed. Zucht. Zolang mijn eigen boerderette nog niet in beeld is, valt er wel goed weg te dromen bij de smultuinlessen en smultuinverhalen van smultuinbezitster Claudia Reina. Eerst was er al een boek, Onze Smultuin, vol recepten en verhalen, maar ze heeft ook een eigen e-magazine in het leven geroepen, Smultuin geheten.
Een online tijdschrift (te lezen op je laptop, computer of iPad) van een vijftigtal pagina’s dat in een dwarse opmaak informeert over het wel en wee van de seizoenstuin door de jaargetijden heen en uiteraard de culinaire toepassingen van de opbrengst. Zo is er in het oktobernummer aandacht voor borlottibonen, snijbonen en herfstchutney. Maar je vindt ook tips voor lekkere boeken, workshops , leuke filmpjes en lekkere smultuinadresjes. Het blad borduurt voort op de personages (vier dames en tuinman Dennis) uit het boek; zij hebben in dit maandblad elk een eigen rubriek.
Nummers zijn los te koop voor € 2,50. Je kunt ook lid worden van de Smultuinclub, dan ontvang je voor € 27,50 een jaar lang elke maand een exemplaar in je mailbox (als PDF). Je kunt ook eerst een gratis proefnummer aanvragen. Meer info hierover via de website van Claudia zelf.