Sportauto’s? Zeiljachten? Manolo Blahniks? Pff, ik word pas lyrisch als het over keukenspullen gaat. Zo heb ik een langdurende liefdesrelatie met mijn onverwoestbare en universeel inzetbare Magimix keukenmachine, die je officieel trouwens foodprocessor schijnt te moeten noemen. Maar nu arriveerde er ineens een Magimix blender in huize Koken met Karin. Le Blender (Le Blendèèèr) wel te verstaan. Hij is zo nieuw, dat het begeleidende boekje nog niet eens vertaald is. De selectieknop is al wel voorzien van Engelse termen (ice, smoothie, soups en desserts).
Zwaar
De enorme doos leverde na het uitpakken een fors apparaat op. Een chroomkleurig onderstel (niet blingbling glimmend, zoals de keukenmachine/foodprocessor maar mat) en een grote vierkante glazen kan. Heel dik glas, ook nog, waardoor hij nogal zwaar is om op te tillen. De rubberen deksel gaat er nogal stroef op (is dat de nieuwigheid wellicht?), maar aan de onderkant zit de kom juist verrassend los op het motorblok. Oei, klopt dat wel? Maar hij doet het gewoon zonder dat alles door de keuken spettert, dus kennelijk hoort het zo.
Minibol
En er zit een bijgeleverde minibol bij, die je omgekeerd op het chromen onderstel zet om kleine beetjes ijsblok, noot of verse kruiden razendsnel te hakselen. Een ontroerend klein bolletje, vergeleken met de robuuste glazen kan. Meest opvallend: de messen zijn helemaal niet scherp! Vooral die van de minibol niet. Maar toch snijden ze als de beste, zou dat nou puur door die vier verschillende snelheden komen?
Aan de slag
U merkt het al, voor techniek moet u niet bij mij zijn. Ik ben meer een doener. Terwijl de ‘oude’ Magimix vanaf een hoek van het aanrechtblad jaloers toekeek naar zijn zojuist gearriveerde familielid, ging ik fluks aan de slag. Wekenlang blenderde ik mij een hoedje. Deze hele week doe ik daarvan verslag, uiteraard in combinatie met recepten.
Lees ook mijn hierna volgende testartikelen uit de blender:
aflevering 2: soep
aflevering 3: ijs
aflevering 4: smoothie
aflevering 5: afwassen