Ik dacht dat het een grapje was, lollycakes. Maar nee hoor, het blijkt zowaar een heuse trend, die finaal aan mij voorbij was gegaan. Cake pops heet het boek dat er onlangs over verscheen, met meer dan 40 recepten voor onweerstaanbare lollycakes. Cupcakes zijn namelijk enorm passé, de ware trendsetter serveert zijn cakejes op een stokje. En dan noem je ze cake pops, cupcake pops, cakebolletjes of cupcakebonbons. En dan uiteraard niet gewoon naturel, maar uitbundig versierd, want anders is er niks aan.
Martha Stewart
Echt iets voor de supermama met tijd teveel die andere supermama’s de loef af wil steken door haar kind eens een speciale traktatie mee naar school te geven, dacht ik aanvankelijk bij het zien van het boek, maar dat heb ik verkeerd begrepen. Dit is geen kindergefröbel, maar serieuze business. Het boek is van Angie Dudley alias Bakerella die ontdekt werd door Martha Stewart, waarna heel Amerika aan het cakepopperellen sloeg.
Candy melts
Je hebt er wel van alles voor nodig, zoals ‘candy melts’. Geen idee wat het is (klinkt als kant-en-klaar gesmolten snoepjes?) en hoe je eraan komt, maar je hebt er in het basisrecept voor cakebolletje al wel meteen bijna anderhalve kilo van nodig. Onee, ergens achterin het boek staan wel wat tips waar je het (online) kunt vinden. En daarna kun je je helemaal uitleven op pastelkonijntjes, piraten, pandaberen of puppy’s.
Let niet op mij, ik vind dit teveel gedoe allemaal, maar kennelijk is de rest van Nederland er klaar voor, want van een kookboekhandelaar hoorde ik dat het boek als het spreekwoordelijke warme broodje de winkel uitvliegt.
Angie Dudley, Cake pops – meer dan 40 recepten voor onweerstaanbare lollycakes, uitgeverij Gottmer / Becht, ISBN 9789023013198, € 17,50