Een soort kipschnitzel, maar dan lekker, helemaal in combi met opgeleukte spinazie. Afkomstig uit het Kookboek voor meisjes van 8 tot 88.
Nodig voor 4 personen:
4 kipfilets
2 eiwitten
4 eetl paneermeel
1 theel fijngehakte tijm
4 pomodori – of romatomaten
4 plakjes bacon
1 theel komijnzaad
3 eetl olijfolie
100 g jonge spinazie
1 eetl rode-wijnazijn
Zout en versgemalen peper
Leg de kipfilets tussen 2 stukken plasticfolie of in een plastic zak. Sla ze met een vleeshamer of iets anders zwaars wat dunner. Bestrooi met zout en peper. Klop in een diep bord de eiwitten los met een vork. Meng in een tweede bord het paneermeel met de tijm. Haal de kipfilets eerst door het eiwit en wentel ze daarna door het paneermeel.
Snij de tomaten in kleine blokjes en de bacon in reepjes. Verhit in een grote koekenpan 2 eetl olijfolie en bak hierin de kipfilets in 3-4 minuten per kant goudbruin, gaar en krokant, op een middelmatig vuur.
Verhit intussen in een andere koekenpan 1 eetl olijfolie en bak hierin de bacon knapperig. Schep de tomaten en de komijn erdoor en bak nog 2 minuten. Roer de spinazie en de azijn erdoor. Maak op smaak met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel over 4 borden en leg hierop de kip. Serveer met rozemarijn mayonaise (4 eetl mayo + 1 theel fijngehakte rozemarijn + rasp van ½ citroen).
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Kookboek voor meisjes van 8 tot 88, lees hier mijn artikel.