Nieuw! Nieuw! Olijfoliegigant Bertolli stort zich nu ook op de pakjesmarkt, en geef ze eens ongelijk. Het is immers goud geld verdienen aan al die landgenoten die dol zijn op overbodige maaltijdoplossingen. Die het helemaal niet raar vinden om voor een doos pasta met kip, boontjes en tomaat (“Bertolli Kipfilet alla Toscana”) zelf kip, boontjes en tomaat te moeten kopen. Zo’n doos geeft namelijk houvast.
Maar wel overbodige en dure houvast. Wat krijg je voor 2,66 euro? Een minizakje pasta van 175 gram plus twee zakjes saus. Het ene bevat een rode korrelige pasta met veel tomatenpuree en oregano voor door de pasta, die uiteindelijk zorgt voor een glibberige plens saus à la babi pangang. Het andere zakje met ‘balsamicodressing’ bevat een curieus zoet geel poeder bestaande uit maltodextrine, suiker, gejodeerd zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, zuurteregelaar E626, voedingszuur E330, suikerstroop, melksuiker, erwtenzetmeel, fructose, ui, peterselie, mosterdzaad, 1,7% balsamicoazijn (druivenmost, wijnazijn, kleurstof E150d), plantaardig vet, gerstemoutextract, oregano, knoflook, tijm, gistextract, rode wijnextract, kurkuma, peper en rode biet dat je moet aanlengen met water en olijfolie en dan door de sla roeren. Waarom zo moeilijk doen? Klop gewoon wat olijfolie, een sprietje balsamicoazijn, zout, peper en een likje mosterd door elkaar en klaar is Kees.
En koop voor 2,66 voortaan meteen een grote zak pasta van een goed merk (Barilla, De Ceccho, Delverde). Daarmee maak je gewoon mijn doe-het-zelfrecept van Pasta met Toscaanse kip. Dat staat intussen niet meer online, maar wel in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.