Ik heb zoals ik gisteren schreef al van alles gekookt uit het nieuwe boek van Sarah Raven (Eten met familie en vrienden), maar deze Indiase garnalenkorma staat me nog het meest recent voor de geest. Fluwelig zacht, snel klaar, geurig, wat wil een mens nog meer? En niet pittig, dus prima geschikt voor kinderen of andere curry-beginners.
Nodig voor 4 personen:
2 el olijfolie/arachideolie
1 grote ui, fijngesneden
2 knoflooktenen, fijngesneden
¼ tl chilipoeder of –vlokken
½ tl kurkuma
1 el mild kerriepoeder
400 ml kokosmelk
400 g gepelde rauwe grote garnalen
1 el geraspte kokos
1 tl honing of lichtbruine basterdsuiker
zout en zwarte peper
klein bosje koriander
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de ui en knoflook hierin 3-4 minuten op matig vuur. Roer de specerijen erdoor, schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 3-4 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de garnalen met de geraspte kokos en honing toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken in de saus tot ze precies gaar zijn. Breng de korma op smaak met zout en peper. Serveer met gesnipperde koriander erover.
Mijn tips:
Laat de honing maar achterwege, het is zoet genoeg.
Gebruik je diepvriesgarnalen? Zorg dat ze eerst ontdooid zijn! Gewoon rustig in de koelkast in een diep bord of als je haast hebt: in een bord onder de eventjes stromende koude kraan.
Dit recept komt uit het boek Eten met familie en vrienden, lees hier mijn recensie.