Tja. 2011 is nog niet goed en wel 37 luttele dagen bezig of ik ben alweer gestart met de Culinaire Kalender 2012. Inmiddels maak ik deze scheurkalender voor de vierde keer, en elk jaar begint het circus wéér eerder dan het jaar daarvoor. En dat allemaal omdat boekhandels de scheurkalenders graag zo snel mogelijk in de winkel willen hebben, lees: in de zomer. Ik ken persoonlijk niemand die in de zomer al decemberpresentjes aan het inslaan zijn, maar kennelijk beginnen de sinterklaasverkopen – scheurkalenders zijn bij uitstek sintkadootjes – toch heus elk jaar steeds vroeger. Dus als ik eerdaags bericht dat ik alvast bezig ben met het proefkoken voor het kerstmenu van 2012, dan moet je niet gek opkijken.
Oja, de cover is ook al klaar. Vorig jaar was het nog de bedoeling om de lezers dit keer mee te laten beslissen, maar ziedaar, ineens was er een covervoorstel, en daar waren we allemaal meteen enthousiast over. Zowel mijn co-auteur Onno Kleyn, de uitgever, de redacteur, de vormgever, de marketeer als ikzelf. Niks meer aan doen dus. Maar wie weet wat 2013 weer gaat brengen…
P.S.
Lees hier hoe het verder ging met het schrijfproces. En hier zie je het eindresultaat!