Samen met collega Jeroen Thijssen proefde ik voor Trouw uit het kerstassortiment van de supermarkt. Voorgerecht en tussengerecht hebben we eerder deze week al gehad. Gisteren kwam het hoofdgerecht op tafel, rollade. Wat eet je daarbij? We kozen aanvankelijk voor bundeltjes boontjes met katenspek, kant-en-klaar in een ovenschaaltje verkrijgbaar bij C1000, maar die arriveerden pas uren nadat de proefmiddag voorbij was, en mochten daarom voor straf niet meer meedoen. Maar we hadden nog een alternatief in huis: aardappel-pompoenschotel.
Wat is het?
Ovenschotel Zoete aardappel-Pompoen (Plus, 450 g. € 3,99 )
Testrapport:
De ovenschotel zoete aardappel-pompoen is helemaal niet slecht, al zit er ook gewone aardappel in, een meerderheid van 55 procent. ‘Hee, waarom staat dat nou alleen in de kleine lettertjes?,’ vraagt Karin. Jeroen bevallen de kruiden en de sjalot bijzonder, die ook mee zijn gebakken.
Dit is een gerecht dat werkelijk heel makkelijk zelf te maken is. Maar omdat we al pompoen in de soep hebben, koos ik voor mijn recept voor alleen aardappels en zoete aardappels. Maar niets weerhoudt je om alsnog ook pompoen erdoor te doen!
Aardappelduo uit de oven
Nodig voor 6 personen:
600 g vastkokende aardappels, met schil, schoongeboend
600 g zoete aardappels (bataten), geschild
2 takjes rozemarijn, grofgehakt
scheutje olijfolie
½ eetl grof zeezout
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij beide soorten aardappels in dobbelstenen. Hussel om met olijfolie, rozemarijn en zout. Zet circa 45 minuten in de oven tot de aardappels zacht zijn. Schep tussentijds een keertje om.
Tip: je kunt deze schotel al vooruit maken, en alleen nog even opwarmen in de oven met de rollade. Of zelfs terwijl de rollade ligt te rusten in aluminiumfolie.
Morgen het toetje: chocoladetulband.
Foto’s: Jörgen Caris