Hollands pannetje? Oma’s pannetje? Mijn oerhollandse oma zou er smakelijk om lachen, die deed niet aan die onzin. Eigenlijk is het ook reuze grappig, als het niet zo treurig zou zijn. Een pakje ‘Champignon prei met kip’ waaraan je zelf moet toevoegen… champignon, prei en kip! Wat o wat zit er dan toch in dat pakje?
Dit:
Maggi Oma’s pannetje Champignon prei met kip: ‘Geharde plantaardige olie, plantaardige olie, aardappelzetmeel, zout, tarwemeel, maltodextrine, aroma, uipoeder, weipoeder, lactose, gistextract, smaakversterkers (E621, E631, E627), melkeiwitten, selderijblad, gekarameliseerde suiker, suiker, paprikaextract, nootmuskaat, voedingszuur (citroenzuur), witte wijnextract, kerrie (koriander, kurkuma, komijn, gember, chili, witte peper, kardemom, lavas), witte peper, wijnazijnpoeder, boletenpoeder, emulgator (E471).’
Kortom: feitelijk niet meer dan een berg smaakmakers en smeuïgmakers die samen met een plens water zorgen voor een sausje. Maar dat kunnen we toch gewoon zelf? In dezelfde tijd! Neem wel liefst een beetje een forse braadpan in plaats van een pannetje, anders krijg je al die prei en champignons er niet bij.
Mijn recept voor Oma’s pannetje kip met prei en champignons is intussen opgenomen in mijn kookboek Zónder pakjes & zakjes 1, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.