Vandaag een recept uit het gisteren besproken kookboek Smaakvrienden. Of eigenlijk moet ik zeggen ‘microrecept’. Ik schrijf het precies zo over als het in het boek staat, dan begrijp je wel waarom. Daarentegen heeft het wel een lange titel: Gegrilde aubergine opgerold met rucola + parmaham + tonijnsalade. Ter compensatie?
Eigenlijk moet ik driehoekjes (voor de verschillende stappen in de bereiding) en rondjes (wanneer er een volgende stap begint) gebruiken als instructietekens in de tekst, maar die heb ik niet, dus hier worden het haakjes en sterretjes.
Aubergine in de lengte in 3 mm dikke plakken snijden > bestrijken met olijfolie > kruiden met zout en peper > afdekken met plastic folie > 30 minuten onder druk wegzetten * Tonijn op olie uitlekken > mayonaise + zure room + kappertjes + bladpeterselie erbij > mengen * Aubergine grillen > plak bedekken met Parmaham + rucola + tonijnsalade > voorzichtig oprollen
C’est tout. Dit microrecept komt zoals gezegd uit het nieuwe boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Lees hier mijn recensie.