Dezer dagen (nog tot en met zondag) vindt alweer de vierde editie plaats van Kunsthal Kookt, waarbij de Rotterdamse kunstlocatie is omgetoverd in een eetparadijs. Tot mijn schande (en vergissing) moet ik bekennen dat ik de vorige edities gemist heb, maar gisteren heb ik er de hele dag rondgedwaald (ja hoor, dat kan makkelijk) en beladen met lekkere dingen kwam ik weer thuis.
Bij binnenkomst stuit je al meteen op een enorme moestuin.
De knalroze stand (en meisjes) van Raspberry Maxx kun je niet missen. De actiefste frambozenkwekerij van Nederland biedt naast het lekkerste vruchtje dat moeder aarde voortbrengt, ook een keur aan afgeleide producten, van vlaai tot jam, van snoepjes tot bonbons, van azijn tot mosterd.
Amsterdam heeft vele voordelen, maar Rotterdammers hebben het brood van Menno ‘t Hoen, en dat is de reis waard.
Veel, heel veel worstjes van bijzondere makelij.
Een prachtige stand van Dutch Specials, een verzameling van Nederlandse groentekwekers met bijzondere tomaten, paprika’s, aubergines, roodlof, courgettes en niet te vergeten courgettebloemen.
Behalve overal proeven en kopen kun je er natuurlijk ook eten. Buiten op het Foodterras staan allerlei kraampjes, zoals deze van Maleisisch restaurant Asian Glories met heerlijke kipsaté (ah, die saus!), en laksa, een kokoscurrynoedelsoepje.
Interessante lupine-hapjes (voor de vleesloze toekomst) van De Vegetarische Slager.
En zowaar, mijn grote liefde was er ook: gefrituurde courgettebloemen.
En dan heb ik het nog niet gehad over de wijnproeverijen, de imkers, de bijzondere kazen en boters, de tompoezen van Holtkamp, de veganistische cupcakes, de allerlekkerste poffertjes die ik ooit gegeten heb (van chocolatier/ijscoman Kees Raat), ouderwets heerlijke appeltjes, de toverpaddestoelen van Casa Foresta, het complete varken aan het spit, de vele demonstraties (met proeverijen) in het Kooktheater en alles wat ik nog vergeet te noemen.
Nog vandaag en morgen te bezoeken. Meer info via de website .