Koken is vaak een kwestie van dingen uitproberen, en dat werkt kennelijk ook zo bij de radio. Vorig jaar was Mangiare! een eenmalig proefprogramma in het kader van de proeftuin (toepasselijk woord!) Radiolab, maar de reacties waren dermate enthousiast dat het inmiddels is bevorderd tot een ‘echt’ radioprogramma, helemaal gewijd aan koken en eten. Vanavond is de eerste uitzending, gepresenteerd door journaliste Petra Possel en kookboekhandeleigenaress Jonah Freud.
Vaste rubrieken
Maar ze doen het niet met z’n tweetjes, vaste onderdelen zijn het proefpanel met deskundige proevers en de rubriek ‘Koken thuis bij…’ door verslaggever Chris Bajema. Verder veel aandacht voor de verhalen van koks, boeren, producenten, ambachtslieden, culi’s en andere lekkerbekken. En luisteraars mogen per mail vragen stellen en kunnen onderling recepten uitwisselen op de website (ntr.nl/mangiare).
Vanavond
Met vanavond als hoofdgast Will Jansen, hoofdredacteur van het inmiddels zeven jaar bestaande blad Bouillon. Verder aandacht voor De Kunsthal kookt (nog tot en met a.s. zondag in Rotterdam) en de Wina Bornprijs die gisteren werd uitgereikt aan Telegraaf-journalist Felix Wilbrink. En dan stort wijnschrijver Nicolaas Klei (Superwijngids) zich nog op betaalbare biologische wijnen en gaat Jonah Freud scones bakken uit drie verschillende kookboeken.
Mangiare! Helaas niet elke week, maar wel een keer in de vier weken op radio 1 tussen 19.00 en 20.00 uur. Vanavond dus de eerste aflevering.