Als je eenmaal behept bent met een doos vol aubergines, zoals ik vorige week vertelde, dan is er geen houden meer aan. Gisteren beschreef ik al de aubergineborrelhap, vandaag een auberginesalade. Doodsimpel, met aubergines, sla, mozzarella en basilicum. Neem dan eens een bijzondere azijn om de boel omhoog te tillen naar een culinair evenement, zoals vijgenazijn. Mooi dikke, donkerbruine azijn met een diep zoet tintje.
Nodig voor 2 personen
Liefst 2 dunne aubergines
Botersla + rucola
1 bol buffelmozzarella
Veel verse basilicum
Dressing:
3 el olijfolie
1 el vijgenazijn
½ el honing
zout en veel peper
Een dunne aubergine geeft kleine rondjes, dat eet leuker. Nou ja, vind ik dan. Een dikke aubergine doet het ook hoor. Snij in niet te dikke plakjes en rooster aan beide kanten in de grillpan. Besprenkel ze na het bakken even met wat olijfolie en strooi er wat zout over.
Meng de slasoorten op 2 borden. Verdeel de aubergine en de in stukjes gescheurde mozzarella erover. Bestrooi rijkelijk met grofgehakte basilicum. Klop de dressing en sprenkel erover.