Vorige week kreeg ik een doos sharonfruits cadeau, en daar eet ik me gestaag doorheen. Zoals deze zomerse salade die je snel in elkaar gooit en die uitermate geschikt is voor de huidige temperaturen. En het ziet er ook nog eens reuze gezellig uit, qua kleurtjes, want je weet: het oog wil ook wat.
Nodig voor 2 personen:
1/2 krop botersla
1 gerookte kipfilet, in plakjes
2 sharonfruits (ongeschild), in dunne partjes
10 kerstomaatjes, doormidden
1/2 ronde plak zachte geitenkaas, verkruimeld
2 el ongezouten pistachenootjes, gehakt
handje muntblaadjes
Dressing:
1 bosje koriander
olijfolie extra vergine
1/2 limoen
Pureer de koriander fijn met de staafmixer en voeg net zoveel olie toe tot je een mooie dunne, groene saus hebt. Breng op smaak met zout, peper uit de molen en voor de frisheid een kneepje limoen. Die saus heb je niet allemaal nodig voor dit gerecht, maar kun je in een jampotje of flesje in de koelkast bewaren voor talloze andere gelegenheden.
De rest van de salade stel je naar eigen decoratief inzicht samen op twee borden. Sprenkel de korianderolie erover, knijp er nog wat limoensap over en bestrooi met de muntblaadjes, peper uit de molen en misschien wat fleur de sel of ander fijn knisperzout. Stukkie lekker brood erbij en klaar is kees.