Vandaag een groen recept uit het gisteren besproken kookboek La cucina verde, en wel Fagiolini e patate con crema di basilico, oftewel sperziebonen en aardappels met basilicumcrème. Hongerige eters mengen er ook nog pasta door.
Nodig voor 4 personen:
300 g sperziebonen
300 g vastkokende aardappels
100 g verse basilicum
1 sjalotje
4 el olijfolie
1 knoflookteentje
1 el verse marjoraan
zout, zwarte peper
evt. pecorino
Maak de sperziebonen schoon, verwijder de uiteinden en snij de bonen in stukken van ± 5 cm. Zet de sperziebonen met koud water op het vuur en kook ze in ± 20 minuten al dente.
Schil de aardappels en verdeel ze, afhankelijk van de grootte, in 4 of 8 partjes. Pel het sjalotje, snij het in fijne ringetjes en bak deze met de aardappels in een pan met 2 eetlepels olie goudbruin. Breng alles op smaak met zout en peper.
Pureer ondertussen de basilicum in een keukenmachine met de resterende olijfolie en het gepelde knoflookteentje tot een smeuïge saus en breng deze op smaak met zout en peper.
Doe tot slot de bonen bij de aardappels, voeg de marjoraan toe en bak alles nog eens 5 minuten al roerend op een laag vuur. Schep dit in diepe borden en verdeel er enkele druppels basilicumcrème over, rasp er naar wens pecorino over en serveer het gerecht direct.
Hongerige eters koken apart 150 gram pasta en mengen die er op het laatst door.
Dit recept komt uit het boek La cucina verde, met de mooie illustraties van Larissa Bertonasco, lees hier mijn recensie.