Salzburg en omgeving hebben zichzelf uitgeroepen tot genietregio. Onder de naam Via Culinaria zijn door het verkeersbureau van Salzburgerland allerlei culinaire trekpleisters verzameld in een boekje, gerangschikt op thema. Van de snoepers tot de bierbuiken, van de vleeseters tot de kaasfreaks, iedereen heeft z’n eigen route, zeven verschillende. Maar daar hoef je je natuurlijk niet strikt aan te houden, combineren is wel zo leuk.
Ik ken Oostenrijk uit mijn jeugd. Jaar in jaar uit gingen we op vakantie naar hetzelfde pensionnetje en elke avond aten we Gulaschsuppe in hetzelfde restaurant. Heerlijk, daar niet van, maar intussen is er een hoop veranderd, zowel bij mij als in Oostenrijk. Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking. Vorige week was ik een paar dagen ter plaatse om eens met eigen ogen (en mond) te aanschouwen hoe het er tegenwoordig uitziet daar in de bergen. Kort samengevat: lekker.
Vorige week besteedde ik al aandacht aan de Mozartkugeln, deze week ga ik nog meer Oostenrijkse lekkernijen bespreken. Maar wel in etappes, want ook hier geldt: teveel tegelijk ligt altijd zwaar op de maag.