Het weekend nadert én je hebt nog een recept van me tegoed uit het hier besproken kookboek Weekendkoken. Komt dat even goed uit. De keuze is gevallen op iets geks: kip met zalm. Ja, en spinazie, en kerstomaatjes, en mini-maïskolfjes en sesam-honingsaus, maar het gaat mij even om die gekke combinatie van kip en zalm. Vaak is zalm in recepten ook te vervangen door kip, heb ik gemerkt.
Neem nou mijn moeder. Die is totaal allergisch voor vis en maakt al mijn zalmrecepten met kip, om vervolgens monter te melden dat het uitstekend gelukt is. Maar kip en zalm tegelijk? Die was ik nog niet tegengekomen. ‘Lekker hoor,’ zegt auteur Loethe Olthuis, en dat neem ik graag van haar aan. En voor wie nu denkt: ‘Is kip en zalm en spinazie en kerstomaatjes en mini-maïskolfjes en sesam-honingsaus niet wat teveel hatsekidee op het bord?’, dat kun je wel aan Loethe overlaten.
Ach, doe eens gek, probeer het eens. Hier vind je het recept van Gevulde kipfilet met spinazie, zalm en sesam-honingsaus.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Weekendkoken (uitgeverij Terra), lees hier mijn recensie.