Een mens moet een hobby hebben, nietwaar? Ik heb al van mijn hobby mijn beroep gemaakt, dus ik was naarstig op zoek naar een nieuwe liefhebberij. Macarons zijn een aanbevelenswaardig fijne hobby, kan ik je vertellen. Voorlopig beperk ik me tot het opeten ervan, van zelf bakken is het nog altijd niet gekomen. Een echte Franse lekkernij, naast natuurlijk die madeleine waar ik het vanmorgen al over had.
MacDo
Laatst was er groot nieuws dat zelfs McDonalds in Parijs (MacDo, zeggen ze daar trouwens) macarons zou verkopen. Zou… Kookcollega Yvette spoedde zich naar de lichtstad maar kwam ontgoocheld terug: “Na vier vruchteloze bezoeken bij verschillende vieze McDonaldsen heb ik de moed maar opgegeven. Ik denk dat het een grap was of zo, ik heb ze niet kunnen vinden en niemand die ik het vroeg had er ooit iets over gehoord.” Tant pis!
Niet de gele
Gelukkig zit er een macaronleverancier op fietsafstand, ontdekte ik onlangs. De fijnste banketbakker van Amsterdam blijkt ook macarons te verkopen. Dat had ik natuurlijk op mijn vingers kunnen natellen, dat deze Frans-georienteerde patissier zich ook op de fine fleur der Franse bakwerken zou storten. Alleen de gele zijn een tikje eigenaardig. Passievrucht met chocola, weet de verkoopster te vertellen. Maar die vindt ze eerlijk gezegd zelf ook maar zozo. Tijd voor een nieuw experiment in de bakkerskeuken, zou ik zeggen. Maar gelukkig zitten er ook roze, groene, bruine en witte in het doosje. Mmmmm….