Recepten testen voor mijn nieuwe boek Koken met Karin: Zónder pakjes & zakjes betekent dat ik eters nodig heb. Alles zelf opeten is geen doen, en bovendien heb ik graag wat kritische feedback van anderen. Omdat ik mijn recepten bij voorkeur maak voor 4 personen – de meest gangbare hoeveelheid in kookboeken – betekenen dat talloze testetentjes met z´n vieren.
Eclectisch
Regelmatig krijg ik de vraag waar men zich kan aanmelden als proefkonijn, maar helaas. Het proefkonijnschap is voorbehouden aan vrienden, bekenden en familie. Zo hou ik namelijk meteen mijn sociale contacten een beetje bij in een periode dat ik tot over mijn oren in het werk zit en eigenlijk nergens tijd voor hebt. En gelukkig willen ze allemaal. Wel krijgen ze aan het begin van de maaltijd een waarschuwing te horen: het kan een eclectische avond worden.
Commentaar
Geen zorgvuldig opgebouwde menu´s, maar een lukrake opeenvolging van gerechten die hoognodig getest (en vaak voor een 2e of 3e keer hergetest) moet worden. Dat kan betekenen dat we beginnen met gadogado, gevolgd door een doperwtensoepje, daarna Chinese kip uit de braadzak en chocolademousse met whisky toe. Of een avond met drie verschillende soorten pasta’s. Het is de bedoeling dat iedereen hardop commentaar levert. Alleen dankbare reacties als ´heerlijk´, daar kan ik niet mee uit de voeten. Hoezo heerlijk? Weet je het zeker? Mis je iets? Zou ik misschien niet beter zus? Of wellicht zo? Al het commentaar wordt opgeschreven zodat ik het gerecht eventueel nog een keer opnieuw kan koken, in aangepaste versie.
Hoe gaat het verder? Je leest het in de volgende aflevering, de fotoshoot.
Lees hier de eerdere afleveringen van dit antipakjeskookboekfeuilleton: 1 (hoe het begon), 2 (de cover), 3 (op de foto), 4 (het proefhoofdstuk), 5 (het veldwerk), 6 (de recepten).