Hee, wat krijgen we nou? Ravioli van wontonvelletjes? Da’s een soort Azië meets Italië, terwijl die zoete aardappelen juist weer iets Surinaamsigs hebben. Kortom: multiculti op je bord. Dit vegetarische recept komt uit het gisteren besproken happy kookboek Food for the soul. Waarom eigenlijk geen Soulfood? Bedenk ik me nu. Maar misschien bestond dat al. Of lag dat teveel voor de hand? Enfin, dit recept ligt niet voor de hand. Ik moet er eerlijk bijzeggen dat ik het nog niet zelf geprobeerd heb, maar dat zal niet lang meer duren, want ik ben als groot zelfmaakraviolifan zeer benieuwd hoe het smaakgevoel is bij wontonvelletjes uit de toko. En hoe ze eruit zien. In het recept staan diagonaaltjes beschreven, op de foto in het boek zijn ze toch echt rond. Rara, hoe kan dat?
Nodig:
1 pakje wontonvelletjes (toko)
2 zoete aardappelen
2 el bruine suiker
2 el boter
1 losgeklopt ei
50 g boter
10 verse salieblaadjes, in reepjes
handje geroosterde pijnboompitten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de zoete aardappels in de lengte door, leg de helften op een bakplaat in de voorverwarmde oven en bak tot de aardappelen zacht zijn. Laat afkoelen en haal het velletje eraf. Stamp fijn in een kom en meng met de bruine suiker, boter, zout en peper.
Leg de wontonvelletjes op het werkblad en bestrijk met wat losgeklopt ei. Leg op elk velletje een theelepel van het aardappelmengsel en vouw diagonaal dubbel; het ei plakt de randjes dicht. Leg weg opbakpapier. Herhaal tot je er circa twintig hebt.
Verwarm de boter in een pan en strooi de salieblaadjes erin. Zet intussen en pan water op, breng het aan de kook en leg de ravioli erin. Laat 3 minuten koken en dan uilekken. Leg de ravioli in de pan met salieboter en warm even door. Verdeel de warme ravioli over de borden, schenk er wat van de salieboter over en bestrooi met wat pijnboompitjes. [KmK: Die staan trouwens ook niet op de foto maar nou ja.]
Dit recept komt zoals gezegd uit het kookboek Food for the soul, lees hier de recensie.