Na tig seizoenen (en dito herhalingen) van De Keuringsdienst van Waarde en de niet minder memorabele serie Klootwijk aan Zee zijn de ondernemende televisiekwajongens van Dahl tv uit A’dam Noord toe aan een nieuwe eigengemaakte uitdaging. Vanaf vanavond kunnen we kijken naar De Wilde Keuken. Een programma waarin ‘huishoudjournalist’ Wouter Klootwijk zijn nieuwsgierigheid weer naar hartelust kan botvieren. Geen kookprogramma maar een ambachtelijk programma over de keuken als werkplaats. Dus gaat het naast soepkippen en wilde zwijnen ook over botte messen en puike koekenpannen. Maar vanavond zijn de appels aan de beurt. Hoe groeien appels eigenlijk, hoe maak je appelmoes en waarom hebben supermarkten de eigenaardige gewoonte om appels steeds vaker in losse stukjes te verkopen in een zakje, de zogenaamde ‘klokhuisloze appel’?
De Wilde Keuken, vanaf vanavond elke woensdag om 20:50 uur op Nederland 2 (acht afleveringen, RVU).