Vandaag een recept van vispakketjes, altijd leuk. En lekker slank ook nog. Het komt uit het gisteren besproken groepskookboek voor de zorg Samen en is bedoeld voor tien personen. Mocht je als gewone thuiskok niet zoveel mensen bij elkaar weten te krijgen en je hebt echt álle buren geprobeerd, reken het dan zelf terug naar het gewenste aantal personen. Voluit heet het kabeljauwfilet in een pakketje & rucolapuree.
Nodig voor 10 personen:
Voor de puree:
5 kg aardappels, geschild
125 g roomboter (of olijfolie)
6 dl melk
100 g rucola, fijngehakt
zout & peper
- Snij de aardappels in gelijke grove blokken. Breng ze aan de kook in ruim gezouten water en laat ze 20 minuten zachtjes koken. Pureer met een passé-vite of stamper. (Of, zeg ik erbij, met de pureeknijper!)
- Verwarm ondertussen in een pannetje de roomboter en de melk.
- Meng de roomboter, melk en de rucola door de puree. Breng op smaak met zout, evt. peper.
Voor de vispakketjes:
10 kabeljauwfilets zonder vel à 120 g
3 citroenen, in 20 plakjes
2 venkelknollen, in flinterdunne plakken
2 uien, in flinterdunne ringen
10 takjes tijm
10 laurierbladen
zout & peper
- Verwarm de oven voor op 190°C. Knip 10 rechthoeken van 20 bij 40 cm uit het bakpapier. Strooi zout en peper op beide kanten van de vis.
- Leg de vis op het bakpapier. Leg er 2 plakjes citroen op. Verdeel de venkel, ui, tijm en laurierbladeren over de pakketjes. Strooi er nogmaals wat zout en peper over en vouw ze dicht. (Het staat niet in het recept, maar zorg dat je de zijkanten goed naar onderen vouwt, anders springt het hele geval steeds weer open. Of gebruik paperclips. Of neem aluminiumfolie: minder chique, maar wel beter dicht te vouwen).
- Leg de pakketjes 20 minuten in de oven.
Dit recept komt uit het boek Samen! Koken voor de groep van Mister Kitchen, lees hier de recensie.