Stel je hebt een pot Nutella en 350 recepten in het gisteren besproken Grote Nutella kookboek. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? De keuze viel op koekjes, want weinig tijd. Maar gewoon koekjes bakken en er na afloop steeds twee aan elkaar plakken met Nutella, dat vond ik weer te simpel, ik zocht een recept waar Nutella in het deeg zelf ging. Het werden de ‘Landelijke koekjes’ van bladzijde 50. Het deeg was zo gepiept, zeker omdat ik nog een zak amandelpoeder had liggen uit Frankrijk.
Nodig voor ongeveer 20 koekjes:
140 g suiker
2 eierdooiers
140 g boter
200 g gehakte amandelen
100 g bloem
1 lepeltje kaneel
Voor de vulling:
Nutella
Kneed de boter met de suiker, de eieren, de gehakte amandelen, de bloem en kaneel. Ik mikte de hele boel trouwens in de keukenmachine, dat scheelt vieze vingers. Vorm er een grote worst van, snij er bolletjes van 2 cm lengte van, maak een kleine holte in het midden en vul die met nutella. Tja, die schonevingertaktiek valt niet lang vol te houden, want dit is eerlijkgezegd een hoop geklieder. En echt veel Nutella kreeg ik er niet ingefrutseld, dus die pot kan nog jaren mee.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, verwarm de oven voor tot 180 graden (dat zou ik al aan het begin van het recept doen als ik jou was!!) en bak ze circa 20 minuten. Laat afkoelen en dien op.
Bij dit recept stond geen foto, dus ik heb geen idee hoe ze eruit horen te zien, maar zo werden ze bij mij. Best landelijk, toch? Wel een tikkeltje aan de droge kant, dus de volgende keer ga ik toch proberen om er meer nutella in te fietsen.
Dit recept komt uit Het grote Nutella kookboek. Lees hier de recensie.